dilluns, 11 de juny del 2012

Vols venir a la CookitecaLAB?

Has fet macarons? T’han sortit bé? Vols compartir amb nosaltres la teva experiència? Vols participar en un taller experimental GRATUIT per fer-los? T’agradaria intercanviar els teus coneixements, siguin un èxit o no, amb altres persones? Doncs ara tens l’oportunitat!

Cookiteca ha posat en marxa el projecte “LAB”!! Es tracta de trobar-nos a les seves instal·lacions, ubicades a Barcelona en el centre comercial Pedralbes Center, per treballar tots junts sobre algun tema relacionat amb la gastronomia o alguna recepta que se’ns resisteixi.

Al Miquel, a la Neus i a mi, se’ns estan resistint aquestes petites delícies culinàries. Des de que vam començar a fer els macarons, hem tingut: acceptables, desastrosos i fins i tot alguns per llençar a les escombraries. Això ens porta a pensar, que amb 3 ingredient i una elaboració tan sencilla, per què no sempre surten bé o igual? Quins factors influeixen? Així que nosaltres tres juntament amb 7 de vosaltres, ens anem a la Cookiteca a intentar fer macarons. T’apuntes?

Si vols formar part d’aquest taller experimental GRATUIT, t’explico que has de fer per apuntar-te:

El taller serà el proper DIJOUS 21 a les 16h, en les instal·lacions de la Cookiteca, de l’Avinguda Diagonal, núm. 163, planta subterrània 2. És un taller per a un grup reduït de 7 persones més nosaltres tres.

No és un curs, on anem a explicar com fer els macarons, és un taller per compartir l’experiència i fer-los junts.

El taller serà de dos dies i cada taller tindrà una durada d’una hora aproximadament.

Hauràs d’inscriure’t per correu electrònic en la Cookiteca: pedralbes@cookiteca.com. La selecció es farà per rigorós ordre d’inscripció des de la pròpia Cookiteca. Els assistents poden tenir o no tenir blog.

El primer dia i això és important, per assistir... hauràs de portar macarons fets per a tu, quedin com quedin, i no cal portar-los farcits. Entre tots, aprendrem a fer-los i a comparat per que surten bé o no.

El segon dia hauràs de tornar a portar-los i aquest cop farcits. Els diferents farcits els decidirem entre tots plegats el primer dia.

Pots fer la recepta que vulguis, però si vols, pots fer la que farem nosaltres. Hem fet vàries i aquesta per ara, és la que millor resultat ens ha donat.

Ingredients:
3 clares d’ou (100 grams)
30 grams de sucre blanc
200 grams de sucre fi
125 grams de farina d’ametlla
Preparació:
Preparar un full de paper sulfuritzat, una plantilla que ens servirà de guia per fer els macarons. Amb un tap d’un ampolla d’aigua i deixant 4cm d’espai entre si, dibuixa les circumferències fins completar el full. Posar la plantilla a sobre de la safata i al damunt del paper vegetal un altre en blanc.
En un bol, barregem la farina amb el sucre fi. Passar la barreja per un processador de cuina: thermomix, trituradora, ... el que tinguis i després ho tamises. Reservar.
En un altre bol, posem les clares d’ou juntament amb 15 grams de sucre, muntem les clares a punt de neu i quan estiguin fermes, afegim la resta del sucre i acabem de muntar les clares. Han de quedar molt fermes, que no caiguin al tombar el bol.
Aboquem les clares en el bol on tenim la barreja de farina i sucre. Ho barregem amb moviments suaus de dalt a baix i amb l’ajuda d’una espàtula. Quan estigui ben incorporat, posem la barreja en una màniga pastissera.
Fem un petit tall en l’extrem de la màniga i en posició totalment vertical, anem deixant caure la barreja, sense arribar al final del cercle. Un cop tinguem la safata completa, retirem la plantilla de sota i donem uns cops contra la superfície de treball.
Deixem assecar la massa, cal que es faci una crosta prima en la superfície i no els posarem al forn, fins que al tocar la superfície la massa no se’ns enganxi en el dits. Per quan estigui sec al tacte.
Pre escalfem el forn a 150º amb calor a dalt i a baix. Deixem coure 13 minuts, posant la safata en el centre del forn.
Treure i deixar refredar abans de retirar-los del paper.

Sort!
I si tens alguna idea, vols experimentar, vols organitzar un taller, pots proposar-ho a la Cookiteca

Recorda, si acceptes el compromís d’elaborar els teus propis macarons, has d’apuntar-te aquí: pedralbes@cookiteca.com

8 comentaris:

  1. Ui! Massa nivell per a mi, encara. Però merci per la proposta!!! Segur que ara fareu uns macarons de úpa!!! Petonet

    ResponElimina
  2. Aquesta es una asignatura pendent. No he intentat fer-los mai, sento a dir tantes coses que quasi em fan por.
    Petons.

    ResponElimina
  3. ES mi oportunidad,al menos para atreverme,eso de entrada y segundo para aprender...a ver si hay suerte o si no os emplazo para una clase particular....ya con vuestra fórmula perfecta!!!

    Buenos días ERi!!!

    ResponElimina
  4. Com ja li he dit al Miquel, a les 16h encara treballo, massa d'hora :(

    ResponElimina
  5. pffffffff! son muy difíciles de hacer! con la humedad que hay en estos días sería casi imposible.

    ResponElimina
  6. Pero qué lástima no vivir en Barcelona para poder compartir la experiencia con vosotros, además conoceros me haría muchísima ilusión... tal vez en otra ocasión.
    Pasarlo muy muy bien y ya nos enseñaréis el resultado de vuestra andadura.
    Petonets. Vivi

    ResponElimina
  7. Hola Eri,
    recetas de las pastas son bienvenidos, creo que
    los ingresos por venir! ¡
    Buena suerte!
    besos

    ResponElimina
  8. Que lástima, a esa hora todavía trabajo..con lo que me hubiera gustado ir. Muchas gracias por avisar... Besitos

    ResponElimina