divendres, 9 de gener del 2015

Pastís dolç d'espinacs amb crema de mascarpone a la llima i glacejat de toffee

Pastís dolç d'espinacs amb crema de mascarpone a la llima i glacejat de toffee. La Cuina de l'Eri


Ja portem tres dies fent bondat oi? Doncs ja toca alguna coseta dolça pel cap de setmana. Un Pastís dolç d'espinacs amb crema de mascarpone a la llima i glacejat de toffee, és una bona opció per menjar verdura i no sentir-nos tan culpables, després dels excessos d'aquest dies..

Ingredients per a un motllo de 20 cm:
  • Pel pa de pessic:
  • 4 ous M
  • 100 grams de farina
  • 100 grams de fulles d'espinacs frescos
  • Un pessic de sal
  • 100 grams de sucre
  • 100 ml d'oli de girasol
  • 16 grams d'impulsor (llevat químic)
  • Pel farcit:
  • 250 grams de mascarpone
  • Ratlladura de dues llimes
  • 60 grams de sucre gla
  • Pel glacejat:
  • 200 grams de sucre moré
  • 1 c/s de vinagre
  • 2 c/s d'aigua
  • 100 grams de formatge per untar


Preparació:
  • Pre escalfar el forn a 180º.
  • Netejar els espinacs i escaldar amb un pessic d'aigua. Passar a un bol amb aigua i gel.  Passar-les per un colador i assecar molt bé amb paper de cuina. Triturar i reservar.
  • Batre les clares a punt de neu i reservar.
  • Batre els rovells amb el sucre, fins que doblin el seu volum. Afegir l'oli en forma de fil i anar batent a velocitat lenta. Afegir a continuació els espinacs i barrejar bé.
  • Incorporar la farina tamisada i el llevat i incorporar fins que quedi una massa fina i sense grumolls.
  • Finalment, incorporar amb suavitat les clares a punt de neu.
  • Abocar la mescla en el motllo, pintat amb mantega o spray especial per desemmotllar i coure uns 25' fins que sigui cuit.
  • Retirar i deixar refredar al damunt d'una reixeta.
  • Mentre, preparem el farcit i el glacejat:
  • Pel farcit: Barregem tots els ingredients i reservem a la nevera fins el moment de farcir el pastís.
  • Pel glacejat: En un cassó a foc suau, posar l'aigua, vinagre i caramel. Quan sigui un caramel de color fosc, afegir el formatge i remenar fins obtenir una crema homogènia.
  • Muntatge: Tallar el pastís per la meitat i cobrir amb la crema de mascarpone. Cobrir amb el glacejat i servir.


Pastís dolç d'espinacs amb crema de mascarpone a la llima i glacejat de toffee. La Cuina de l'Eri


Font: Recepta adaptada Revista CocinaViva

14 comentaris:

  1. Tiene una pinta deliciosa, además super original.
    Besinos

    ResponElimina
  2. Eri ja vaig al.lucinar quan ho vas dir i ara que ho veig t'he de dir que aixó ho tasto ben aviat, tinc curiositat ;-)
    Petonets

    ResponElimina
  3. Uau!! Ben be original.
    Bon cap de setmana
    Muas

    ResponElimina
  4. És bonic, saludable i original. Què més es pot demanar? Perquè de bo no tinc cap dubte que ho serà! Petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  5. no es pot negar q original es. I la curiositat de tastar ho creix per moments.
    un petonet guapi

    ResponElimina
  6. Woooow eres la bomba!!! Mira que nos dio juego este bizcocho, es impresionante guapa

    ResponElimina
  7. La veritat es que una vegada llegida la recepta els espinacs deuen donar mes color, ( queda molt maco ) que sabor, i també em pica la curiositat de probar. Bon cds maca!!!

    ResponElimina
  8. Avui si que m'has sorprés fent servir els espinacs per fer un pastís dolç. La pinta es boníssima.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Ja,ja a ver quien dice que no eres golosa¡¡ una idea genial y que me encanta.Me lo llevo a pendientes sin falta.
    Petons

    ResponElimina
  10. Pastis dolç d'espinacs ? ........ segur que mai ho hauria combinat, però amb tant bona pinta me'l guardo.
    Petons

    ResponElimina
  11. Me apetece mucho este pastel de espinaca.Bssss

    ResponElimina
  12. Guau, mai havia vist un pastís dolç d'espinacs!! Em crida moltíssim l'atenció! N'havia fet a casa de pastanaga i de carbassó, aquest cau segur per tastar-lo, quina curiositat de sabor!! Gràcies!

    ResponElimina
  13. Sorprendente este bizcocho pero pinta muy bien. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  14. Hay que decir que esta buenisimo!!!! Yo le he tenido que anyadir un poco de colorante al pastel porque no me quedaba tan verde y lo de encima tampoco me queda de ese color pero... es que esta sorprendentemente bueno!

    De verdad... no dejeis de hacerlo!

    ResponElimina