dilluns, 12 de juny de 2017

All blanc d'all negre amb arengada i coulis de gerds



Aquest mes el repte de Retos Gastroamig@s va de plats freds per l'estiu. He adaptat el "Ajo blanco" fent-lo amb all negre amb arengada i coulis de gerds.

Aquí podeu veure les seves delicioses propostes:

Ingredients:
2 alls negres
300 ml d'aigua
200  ml de llet evaporada Ideal
100 g de molla de pa
100 g d'ametlles crues pelades
Sal i oli d'oliva verge
1 arengada
60 g de gerds
1 cullerada de sucre
1/2 cullerada de suc de llimona
Perles d'oli d'oliva verge
Farigola


Preparació:
Posar la molla de pa amb l'aigua a remullar.
Afegir els alls, un pessic de sal, la llet evaporada i les ametlles i triturar.
Anar afegint en un fil l'oli d'oliva fins deixar una texturar fina.
Reservar a la nevera per que estigui ben fred.
Posar en un cassó el gerds, el sucre i la llimona i deixar coure un minuts a foc suau. Triturar i deixar refredar.
Netejar l'arengada i tallar-la a trossos petits.
Poseu-les al plat, afegiu l'all negre i acabeu amb uns punts de coulis de gerds.
Decoreu amb unes perles d'oli d'oliva verge i farigola.


8 comentaris:

  1. Vecina tu sempre original, aquesta la tastaré segur, el all negre ja no falta a casa meva.

    Un petonet

    ResponElimina
  2. jajaja, Eri, m'ha encantat el joc de paraules ;-) l'all negre m'encanta i l'all blanc també, o sigui que aviat el tastarem ;-)
    Un petó

    ResponElimina
  3. Sorprendente!! Es muy buena idea sustituir el ajo blanco por negro, y el acompañamiento le debe dar un toque perfecto. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  4. Esta versión tuya debe de estar divina. Fantastica combinacion.
    Petons

    ResponElimina
  5. Ets la reina dels plats espectaculars i originals, un ajoblanco amb all negre. I a sobre fàcil!!!
    una abraçada

    ResponElimina
  6. Joo Eri que buen punto le has dado, me encanta!!
    Bss

    ResponElimina
  7. Quina proposta tan original!
    S'haurà de tastar!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina